Processingenjör sökes till Freudenberg

 

Together bild

1849 grundade läderfabrikören Carl Johann Freudenberg ett familjeföretag som nu omfattar mer än 400 företag i mer än 60 länder, med över 48 000 anställda. I Freudenbergkoncernen ingår Freudenberg Home & Cleaning Solutions AB i Norrköping, en processindustri som tillverkar svampdukar under varumärkena Wettex och Vileda. Wettexduken uppfanns 1949 av civilingenjören Curt Lindquist och har sedan dess producerats på FHCS produktionsanläggning i Norrköping.  

Är du kemiintresserad och vill jobba med att driva processförbättringar i en unik produktionsanläggning? Då kan du vara den vi söker!

Processingenjör
PROCESSINGENJÖR TILL AVDELNINGEN FÖR PROCESS, KVALITET & INNOVATION PÅ PRODUKTIONSENHETEN I NORRKÖPING

Arbetsbeskrivning
Dina övergripande arbetsuppgifter blir att driva process- och produktförbättringar samt att agera som sakkunnig i frågor som rör de processer som du är ansvarig för. I rollen som Processingenjör ingår att ge support till produktion, att genomföra felsökning och problemlösning samt att identifiera toleranser för processen. Som Processingenjör kommer du att driva förbättrings- och utvecklingsprojekt tillsammans med både lokala och internationella team.

Du kommer att vara ansvarig för ett par av våra huvudprocesser varav en utav dessa är vår viskosprocess. I ditt processområdesansvar ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:

  • Daglig tillsyn av dina processer
  • Jobba med ständiga förbättringar
  • Agera expert vid problemlösning
  • Delta i och leda processförbättrings- och utvecklingsprojekt
  • Validering av processer och mätmetoder
  • Skriva specifikationer och arbetsinstruktioner
  • Genomföra utbildningar för driftspersonal
  • Delta i riskbedömningar samt skyddsronder

Din profil

För att trivas i rollen bör du vara drivande, strukturerad och tycka om att arbeta operativt i tvärfunktionella team. Som person är du idérik och har god problemlösningsförmåga. I din roll som Processingenjör kommer du att ha många interna och externa kontakter, vilket kräver att du har god förmåga att kommunicera och samarbeta samt kunna leda människor och grupper utan att formellt vara chef.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett självständigt och varierande arbete i en internationell miljö med möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande arbetsuppgifter och projekt men samtidigt även vara en del i innovativa och mångkulturella team som delar din inställning och entusiasm för ständiga förbättringar. Genom att arbeta med Freudenberg Home and Cleaning Solutions kommer du även vara delaktig i vi når vår ambition – att producera och leverera högkvalitativa och miljöanpassade svampduksprodukter som tillfredsställer våra kunders behov.

Tjänsten är en tillsvidare anställning. Tjänsten rapporterar under Process, Kvalitet och Innovationschef och är förlagd till dagtid. Du som söker har civilingenjörsutbildning med inriktning mot Kemiteknik, Kemist eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet som Processingenjör inom processindustri men vi välkomnar även nyutexaminerade sökanden. Då vårt koncernspråk är engelska krävs att du kan kommunicera utan problem på engelska, men gärna även på svenska, både i tal och skrift.VW

Sista ansökningsdag 
26 april 2018
Tillträdesdag 
Snarast 

 InnoUrval sker  löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 


Kontaktperson

Rekryteringskonsult Bengt-Ove Jonsson, Classicus.

Telefon: 076-7716551

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ansök

Fyll i formuläret och bifoga din ansökan.

Bläddra filer
Storleksgräns för varje fil är 10.0 MB
    captcha