Kommunikatör till Arbetets Museum

Kommunikatör till Arbetets Museum

 


am logo
ARBETETS MUSEUM SÖKER EN

KOMMUNIKATÖR

Arbetets museum i Norrköping öppnade 1991 och har sedan dess skildrat kvinnors och mäns arbete och vardagsliv utifrån ett samtida perspektiv. Museet har ingen  samling av egna föremål, istället samlar vi på yrkesminnen och människors levnadsberättelser. Det gör vi med bland annat en produktion av ca 20 utställningar om året och med dessa samt genom visningar, seminarier, programverksamhet och undersökningar vill vi stimulera till samtal och utveckla kunskap om människors arbete och livsvillkor. Arbetets museum är ett välbesökt museum med cirka 200 000 besökare i huset varje år och här arbetar ett trettiotal medarbetare fördelade på tre avdelningar och en stabsfunktion.

Arbetets museum söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för museets kommunikation både externt och internt. Det är en tjänst för dig som vill ha ett brett helhetsansvar för en spännande verksamhet i en kreativ miljö med stark koppling till aktuella samhällsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du är övergripande ansvarig för museets marknadsförings- och kommunikationsarbete.
Det innebär dels ett strategiskt arbete med att exempelvis ta fram marknadsföringsplaner och utveckla våra kanaler långsiktigt, dels ett operativt arbete med att producera olika typer av material, såväl tryckt som digitalt. Du hanterar även museets arbete gentemot media, där du skriver pressmeddelanden, distribuerar nyheter och bjuder in till pressträffar i samband med att vi öppnar våra utställningar.

Ledningsgrupp

Du deltar i ledningsgrupp och är placerad direkt under museidirektören. Du är därmed med och formar de långsiktiga strategierna för Arbetets museums verksamhet.

Utbildningsbakgrund

Du bör ha högskoleutbildning inom information/kommunikation och/eller marknadsföring eller likvärdig utbildning.

Kunskaper och erfarenheter

Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet där du har haft övergripande ansvar för delar av, eller hela, kommunikationsarbetet. Du har erfarenhet av att producera färdiga original, anpassade till både print och digitala kanaler. Du är van användare av Adobe CS, främst InDesign, Photoshop, Illustrator och Acrobat PRO. Vår webbsida och tillhörande bokningssystem är utvecklad i Wordpress, varför du även behöver vara van vid arbete i det, eller andra typer av CMS. Övriga program vi gärna önskar att du har erfarenhet av är Sharepoint och standardprogrammen i Office 365.

En förutsättning för att kunna göra ett bra jobb hos oss är att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och behärskar engelska samt att du har erfarenhet av projektarbete. På Arbetets museum pågår många projekt samtidigt, vilket ställer höga krav på att du kan planera och leverera i tid.

Som person är du lyhörd och en utpräglad problemlösare som är duktig på att fånga upp organisationens behov och finna lösningar. Du är drivande, noggrann och kreativ, men viktigast är att du tycker om att samarbeta med andra.

Anställningsform och tillsättning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillsättningen av tjänsten kan ske omgående. Vi tillämpar provanställning i sex månader. Tjänsten är placerad på Arbetets museum i Norrköping. Arbetets museum omfattas av kollektivavtal mellan KFO och Unionen och Akademikerförbunden.

Arbetets museum värnar alla människors lika värde och strävar efter mångfald på arbetsplatsen. Vi välkomnar alla sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. 

Sista ansökningsdag
7 juni 2018

Placeringsort
Norrköping

Tillträdesdag
SnarastUrval sker  löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 


Kontaktperson

Rekryteringskonsult Bengt-Ove Jonsson, Classicus.

Telefon: 076-7716551

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ansök

Fyll i formuläret och bifoga din ansökan.

Bläddra filer
Storleksgräns för varje fil är 10.0 MB
    captcha